Nederlands
NederlandsEnglish

Merken en modellen zijn krachtige middelen om bedrijven en producten te onderscheiden. Registratie kan u beschermen tegen partijen die bijvoorbeeld uw product namaken. NLO Shieldmark’s gemachtigden adviseren u over o.a. registratie, beschikbaarheid en contracten.  

 

Onze adviseurs zijn voor NLO Shieldmark van onschatbare waarde. Zij zijn het gezicht van de kennis die NLO Shieldmark biedt. Met ruime ervaring in de meest uiteenlopende gebieden en toegang tot een wereldwijd netwerk van hoogwaardige agenten, beoordelen zij uw vraagstuk met een commerciële kijk, en lossen zij uw probleem op. U ziet onze adviseurs bij elk relevant onderwerp op de site en u kunt ze direct benaderen.

Neem contact op

Mountain.bike, Tour.guide, Flower.business en overige gTLD’s

In 2012 is ICANN begonnen met de inschrijving van domeinnamen die kunnen bestaan uit woordmerken, handelsnamen, geografische aanduidingen of algemene termen, oftewel gTLD’s. Voor geregistreerde merken is een beschermingsmechanisme ingesteld.

Lees meer

Merkregistratie voor starters en het midden- en kleinbedrijf

Als startende ondernemer is het van groot belang uw merk te registreren. NLO Shieldmark heeft een gespecialiseerd team samengesteld met veel ervaring in de registratie van merken voor starters en MKB.

Lees meer

Mag je de vorm van een stoel als merk registreren?

Een vormmerk moet aan een aantal vereisten voldoen. Zo mag een vormmerk niet bestaan uit een vorm die door de aard van de waar wordt bepaald. Daarnaast komt een vorm die een wezenlijke waarde aan de waar geeft niet voor bescherming in aanmerking. Het Europese Hof van Justitie heeft recent een uitspraak gedaan in een zaak rondom kinderstoel “Tripp Trapp”. Het geregistreerde vormmerk stond ter discussie.

Lees meer

Maak kennis met onze adviseurs

Naar alle adviseurs

Fortify magazine

Fortify is het relatiemagazine van NLO Shieldmark en NLO. Het blad verschijnt 2x per jaar en staat vol interviews, praktijkinformatie en nieuwsitems.

Bekijk Fortify

Kenmerkend nieuwsbrief

Meld u aan voor Kenmerkend, onze digitale nieuwsbrief. Kenmerkend belicht actuele cases uit de merken- en modellenpraktijk.

Bekijk Kenmerkend
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws


Lezing Marlous Stal-Hilders, IE-diner 29 januari 2015

Op donderdag 29 januari vond het jaarlijkse IE-diner plaats. Hoogleraren, advocaten, rechters, gemachtigden, bedrijfsjuristen en bestuurders...
Lees verder

Aanbeveling voor NLO Shieldmark in WTR1000 2015

NLO Shieldmark heeft een vermelding behaald in de nieuwste uitgave van de World Trademark Review 1000. Europees merken- en modellengemachtigden...
Lees verder

Douanerapport 2013 over inbeslaggenomen goederen

Net als in 2012 kwam in 2013 het grootste deel van de in beslag genomen goederen uit China. Dat blijkt uit het uitgebreide rapport van de Europese Commissie over douaneacties in de Europese Unie. Andere landen zijn Hong Kong, Egypte (vooral voedingsmiddelen) en Turkije (cosmetica, parfum). Vergeleken met 2012 is er een toename van het aantal gevallen van inbeslagname van voedingsmiddelen en alcoholische dranken.

De detailhandelswaarde van de in 2013 in beslaggenomen goederen bedraagt 768 miljoen euro.

Lees verder >